English | Deutsch | Nederlands

Sportieve activiteiten

 

Duiken en Museo Atlántico - onderwater museum

De wateren rond Lanzarote bieden een helder zicht en een grote en kleurrijke verscheidenheid van het zeeleven. Via een duikschool kan men het unieke Museo Alántico bezoeken en een onderwater tocht langs de sculpturen maken.

Er zijn verschillende goede duikscholen in Playa Blanca waar cursussen en tochten voor alle niveaus worden aangeboden. Tevens kan men er de materialen huren.

 

Surfing
Lanzarote organiseert regelmatig internationale top surfwedstrijden op het Famara strand aan de westkust. Playa Blanca heeft nu zijn eigen surfschool die mensen meeneemt naar Famara.

 

Kitesurfen
Dit is een spectaculaire sport en is te zien en te beoefenen aan de west- en noordkust stranden van Lanzarote.

 

Zwemmen
Er is een groot verwarmd zwembad en een kinderbad met zonnebedden en parasols.
Op loopafstand zijn er diverse zandstranden met veilig zwemwater. 5 km van de vakantiewoning zijn de stille stranden van Papagayo. Deze zijn ook met de boot vanuit de veerhaven te bereiken.

Bij Costa Teguise is een waterpark met veel glijbanen en zwembaden.

 

Watersport
Diepzeevissen, zeilen (zelfstandig of met schipper), boottochten zijn beschikbaar in het nabijgelegen Marina Rubicon en de veerhaven die ligt tegenover Casas del Sol. Windsurfen, jetskiën, waterskiën en parasailing zijn allemaal beschikbaar in een speciaal gereserveerd gebied van Playa Dorada strand, op loopafstand van maar een paar minuten.

 

Tennis
Er zijn 2 tennisbanen op Casas Del Sol en het huren van materiaal is mogelijk. Daarnaast zijn er vele tennisscholen waar je les kan nemen.

 

Wandelen en trekking

Het lava landschap en het ruige terrein maken het tot een fascinerende omgeving om te wandelen. Er zijn vele wandelingen uitgezet. U kunt ook deelnemen aan een van de georganiseerde tours om het eiland te verkennen. Een reis naar La Graciosa, het kleine eiland in het noordelijke puntje van Lanzarote, is de moeite waard. Een mooie wandeling gaat langs de baaien en stranden van Papagayo nabij Playa Blanca. Er is een 7 km wandelpromenade langs de kust nabij de vakantiewoning.

 

Fietsen

Fietsen is een populaire activiteit in Lanzarote. Het ruige terrein en aangename klimaat maakt het een perfecte omgeving om te mountainbiken. Ook met de racefiets is het mogelijk over de rustige wegen en door de bergen te gaan. Professionele wielrenners trainen hier in de wintermaanden. Maar ook voor een recreatief fietstochtje zijn er voldoende mogelijkheden.

 

Golf

Lanzarote heeft twee 18 holes banen, die het hele jaar open zijn. De bestaande opleidingen, in Puerto del Carmen (20 minuten rijden) en Costa Teguise (30 min. rijden) hebben clubs, trolleys en elektrische buggy's beschikbaar voor verhuur. U vindt er ook minigolf centra in alle resorts op het eiland, waarvan drie in Playa Blanca.

 

Paardrijden
Er zijn maneges die lessen en tochten over het eiland bieden voor beginnende en gevorderde ruiters.

 

 

Casa Dorado 21b

 

Casa Estrella 30c

 

Pluspunten van deze vakantiewoningen:

 

Neem contact op