English | Deutsch | Nederlands

Culturele activiteiten

César Manrique (1919 – 1992) was kunstenaar, architect, bouwadviseur en natuurbeschermer en heeft zijn stempel gedrukt op Lanzarote en het ontwikkelen van het toerisme. Hij is vooral bekend om zijn vermogen om de natuur te combineren met zijn eigen creativiteit.

 

De César Manrique Foundation is een cultureel centrum met vele kunstwerken van het eiland, gecreëerd door de mens zelf, evenals zijn eigen kunstcollectie waaronder enkele van de meest prestigieuze kunstenaars van de wereld zoals Picasso, Miró, Chillida en Klee.
Het is het door Manrique in de lavaholten gebouwde huis en studio in Taro de Tahiche. Zie http://www.cesarmanrique.com.

 

Het Casa Museo y Monumento al Campesino (Het huis en monument voor de boer)
is ook ontworpen door César Manrique en gebouwd door J. Soto in 1968, het Monumento al Campesino staat net voor Mozaga in het centrum van het eiland. Ernaast, het Casa Museo al Campesino (Huis en Museum) is een museum, winkel en restaurant met typische Canarische gerechten. Het museum en het monument werd gebouwd als een eerbetoon aan de lokale boeren en hun manier van leven. Door de eeuwen heen, hebben boeren een unieke teeltmethode ontwikkeld in een dorre omgeving. De sculptuur is samengesteld uit voormalige watertanks, verwoeste vissersboten en beeldt de boer met zijn vee uit. Elke dag open van 11.00-17.00 uur.

 

Cueva de los Verdes, een toevluchtsoord van piraten!
De Groene grotten zijn een beetje een reis terug in de tijd, naar de dagen toen ze het ideale toevluchtsoord waren van binnenvallende piraten!
De grotten, een van de langste vulkanische tunnels, zijn 6 km lang en een perfect verdedigbaar fort. Voor deze attractie is een goede conditie nodig om de vele trappen te beklimmen. Elke dag open van 10.00-18.00 uur (laatste rondleiding begint om 17.00 uur).

Timanfaya National Park is het grootste vulkanische gebied op de Canarische Eilanden. Het is ongeveer 200 vierkante kilometer groot en beslaat het centraal-westelijke deel van Lanzarote. Het park bestaat uit 32 vulkanen die, met de uitbarstingen tussen 1732 – 1736, een groot deel van Lanzarote bedekte. Alleen met een bus is een tocht te maken door dit ruige gebied. De aarde is er nog steeds heet. Het park is elke dag open van 9.00-17.45 uur. De bustocht is inclusief in het toegangskaartje.
Het restaurant El Diablo, ontworpen door Manrique, geeft een mooi uitzicht over het park en is elke dag open van 12.00-15.30 uur. Men serveert o.a. kip geroosterd op de vulkanisch warmte. Wandelliefhebbers kunnen onder begeleiding van een gids van het nationaal park mooie tochten maken.

 

Jameos del Agua werd gevormd door een vulkanische uitbarsting die plaatsvond meer dan 3000 jaar geleden uit Mount Corona in het noorden van het eiland. De Jameos ('darm' of 'hol') ontstond als gevolg van gas-explosies binnen een vulkanische luchtbel. In de loop der jaren erodeerde zeewater de tunnels uit totdat er een lagune ontstond. In de lagune zijn duizenden kleine witte krabben te zien die blind zijn geworden door de evolutie van het leven in slecht licht. Jameos del Agua is zeer smaakvol ingericht door César Manrique. Er is een bar en restaurant. Elke dag open van 10.00-18.30 uur.

 

Mirador del Rio is een uniek uitkijkpunt met een adembenemend uitzicht op 475m hoogte over het kleine bewoonde eiland, La Graciosa en twee kleine onbewoonde eilandjes, Montaña Clara en Alegranza. César Manrique creëerde een overdekt terras met een café, zodat mensen kunnen komen en genieten van het prachtige uitzicht in alle comfort. Op het overdekte terras is een klein observatorium. Open elke dag van 10.00-17.45 uur.


In Jardin de Cactus zijn meer dan 1.400 verschillende soorten cactussen, in een tuin ontworpen door César Manrique, te bewonderen. Elke dag open van 10.00-17.45 uur.

 

Castillo de San Jose in Arrecife, museum voor Moderne Kunst, werd gebouwd tussen 1776-1779 tijdens het bewind van koning Carlos III. Het ligt direct tegenover de haven en herbergt een tentoonstelling van hedendaagse kunst. Ook het Museum van Moderne Kunst was een van de creaties van César Manrique. Het opende in 1975 haar deuren. Er hangt een mooie collectie van Spaanse kunstenaars waarvan enkele grote bekendheden van de wereld, zoals Picasso, Miró en, natuurlijk, Manrique zelf. Elke dag open van 10.00-21.00 uur.

Casa Dorado 21b

 

Casa Estrella 30c

 

Pluspunten van deze vakantiewoningen:

 

Neem contact op